Погода в Полтаві

Надбавка за престижність праці педпрацівникам і бібліотекарям


         Проектом рекомендовано Кабінету Міністрів України скасувати цьогорічні березневі постанови № 88 та 89, якими запроваджено встановлення педагогічним працівникам надбавок за престижність праці у граничному розмірі до 20 відсотків, а бібліотечним працівникам надбавок  за  особливі умови  роботи у граничному розмірі до 50 відсотків посадового окладу замість їх фіксованих розмірів.
          Як відомо, з 22 квітня 2014 року Окружним адміністративним судом міста Києва розглядається адміністративна справа за позовом галузевої Профспілки до Кабінету Міністрів України про скасування постанов КМУ від 25.03.2014 № 88 та від 25.03.2014 № 89, якими порушено права освітян в частині отримання надбавки за престижність праці (в розмірі 20 відсотків посадового окладу)   та  за   особливі  умови  праці  бібліотечним   працівникам   ( в  розмірі 50 %).
        Незважаючи на те, що законодавством встановлено місячний строк для розгляду адміністративних справ, справа до цього часу не розглянута і рішення не прийнято. Зволікання з прийняттям рішенням порушує права майже       півмільйона      освітян      на       судовий     захист     їхніх    прав на гідну заробітну плату у розумні строки.
      Профспілка працівників освіти і науки України направила звернення до голови Окружного адміністративного суду міста Києва щодо прискорення розгляду судової справи № 826/5213/14 за позовом Профспілки. (Завантажити документ zvernennya-golovi-sudu.doc).