Погода в Полтаві

Відбувся VIII пленум обкому Профспілки

    Засідання вів голова обласної організації Профспілки  Григорій Шумейко.
    У роботі пленуму взяв участь начальник відділу загальної середньої та професійно-технічної освіти Департаменту освіти і науки ПОДА.
    Основою широкого обговорення стала доповідь голови обкому Профспілки щодо сучасних першочергових завдань Профспілки, її організаційних ланок у оперативному реагуванні на динамічні зміни, що відбуваються у сферах суспільного життя.
    Григорій Шумейко зазначив, що кризові явища в економіці, часті зміни в законодавстві, постійне реформування освіти та  недофінансування галузі – це ті умови, в яких сьогодні працює Профспілка. Проте суть її діяльності незмінні – захист трудових та соціально-економічних прав та інтересів працівників  освіти, студентської молоді.
    Міцність усіх організаційних ланок, соціальне партнерство, позитивний імідж, єдність дій, фінансова солідарність -  найголовніші складові, на яких має бути зосереджена увага для посилення результативності роботи Профспілки, - підкреслив голова обкому.
    Важливими мотиваційними факторами – є консультаційна, правова, інформаційна діяльність, співпраця з соціальними партнерами. Разом з тим, голова вказав на проблемні моменти, зокрема, щодо зміни розміру I тарифного розряду, недофінансування установ і закладів освіти, освітянський бюджет 2014 року.
    До обговорення доповіді долучились колеги:  Людмила Масько – голова міської організації м. Лубен, Михайло Невмержицький – голова Решетилівського райкому Профспілки, Любов Качмар – голова Глобинського райкому Профспілки. Була прийнята постанова та схвалене звернення до Прем’єр-міністра України М.Я.Азарова.

plenum1plenum2

plenum3plenum4