Погода в Полтаві

Звернення

news05 Звернення до керівників місцевих органів самоврядування, органів виконавчої  влади, відповідних органів управління освітою, закладів та установ освіти

     Обком Профспілки звертається з приводу недопущення відправлення працівників освіти з ініціативи керівників різних щаблів, під час канікул, у примусові відпустки без збереження заробітної плати в зв’язку з недостатністю фінансування.
    Такі дії грубо порушують трудові права працівників та призводять до виникнення соціальної напруги  у педагогічних колективах.
    Висловлюємо занепокоєння з цього приводу і наголошуємо, що скористатися відпусткою без збереження заробітної плати – право працівника, яке він може реалізувати виключно за власним бажанням у будь-який час.
Роботодавець не має права відправляти працівника в неоплачувану відпустку без його згоди. Особи, винні в порушенні законодавства про відпустки, несуть відповідальність згідно з законодавством.
     Відповідні роз’яснення надані  Міністерством освіти і науки України в листах від  10.12.12 № 1/9-887  та 23.08.2013 р. № 1/11-13346.
     З метою додержання вимог законодавства у частині забезпечення соціального захисту працівників освіти, просимо  вжити заходи по недопущенню порушення трудових прав освітян та взяти на особистий контроль зазначене питання.

      За дорученням президії  -                     
                                       голова обкому Профспілки                                             Г.І. Шумейко