Погода в Полтаві

Засідання президії комітету Полтавської обласної організації Профспілки

   30 листопада відбулося 6 засідання президії комітету Полтавської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України.

   На порядку денному розглянуто ряд важливих питань. Президія заслухала і обговорила інформацію «Про організаційну структуру обласної організації Профспілки».

     Протягом 2021 року завершена робота по переформатуванню районних та створенню нових профорганізацій в територіальних громадах на підставі адміністративно- територіального та галузевого принципів діяльності. В червні затверджена нова структура обласної організації Профспілки. Комітет координує роботу 30 первинних та 40 територіальних організацій, 8 з яких обєднують майже половину (26) територіальних громад.

     З початку навчального року розпочався черговий етап реорганізації профспілкової структури на рівні територіальних організацій.

     Він викликаний новаціями освітнього законодавства, а саме законом

« Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення

механізмів формування мережі ліцеїв для запровадження якісної профільної середньої освіти» та законом « Про повну загальну середню освіту».

   Ключовою складовою реформування галузі є створення до 2024 року

ефективної мережі освітніх закладів, враховуючи демографічні дані та

надання послуг якості освіти, що не обходить стороною профспілкову структуру в нових ТОП.

   За участі працівників обласного комітету проводиться вдосконалення

профдіяльності щодо забезпечення повноважень виборних органів.

   Поряд з цим президія затвердила постанову про скликання IV пленуму обкому Профспілки у грудні 2021 року, а також інші постанови порядку денного.