Погода в Полтаві

III пленум комітету обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України

   З таким налаштуванням голова обласної організації Григорій Шумейко розпочав роботу пленуму обласного комітету 27 травня 2021 року.
   На порядок денний було винесено наступні питання:
1. Про внесення змін до складу комітету обласної організації Профспілки.
2. Про виконання зобов’язань Сторонами соціального діалогу за угодою між Департаментом освіти і науки Полтавської обласної державної адміністрації та обласним комітетом Профспілки працівників освіти і науки України.
3. Про роботу обласної організації Профспілки щодо організаційного зміцнення та забезпечення статутної діяльності членських організацій в умовах зміни адміністративно – територіального устрою.
4. Різне.

   По виконанню зобов'язань Сторонами соціального діалогу від профспілкової сторони виступила Наталія Скиба, яка зазначила, що важливою формою соціального партнерства в освіті залишається колективно-договірне регулювання трудових відносин. Захисні положення угоди використовували організації на місцях при вирішенні питань, пов'язаних з оплатою праці, робочим часом та часом видпочинку, визначенням додаткових соціальних пільг та гарантій. Вони є основою для укладення угод в територіях та колдоговорів безпосередньо в закладах освіти.
   У переліку здобутків дії угоди - певне зростання заробітної плати працівників, збільшення тривалості щорічних відпусток вихователям дошкільних закладів, поліпшення стипендіального забезпечення. Своєчасно і в повному обсязі виплачувалася заробітна плата тощо.
   Труднощі супроводжували процес реалізації окремих положень угоди на місцях, основна причина - недостатнє фінансування, особливо з місцевих бюджетів.
   Враховуючи те, що частина положень угоди залишається актуальною, комісією запропоновано включити їх в угоду на наступні 2021-2025 роки. Після всіх виступів учасники пленуму доручили голові обласної організації Профспілки Григорію Шумейку підписати угоду від профспілкової Сторони.
   Від Департаменту освіти і науки Полтавської облдержадміністрації виступив Сергій Рибалко.
   Про роботу обласної організації в умовах змін адміністративно-територіального устрою ознайомила Любов Нерозя.
   З роботою VIII З'їду Федерації профспілок України, який проходив під девізом "Час дій та якісних змін" поінформував учасників пленуму делегат з'їзду Григорій Шумейко.
   З питань порядку денного було прийнято відповідні постанови.

iiiplenum1

iiiplenum2