Погода в Полтаві

Допомога жителям Авдіївки від освітян Глобинщини.

  Цілий тиждень країна слідкувала за ситуацієї в Авдіївці. Загострення ситуації на сході посилило необхідність підтримки постраждалих мирних жителів від війни. Голова Глобинської районної ради Сьомін В.В. терміново провів  засідання штабу допомоги  по питанню передачі гуманітарного вантажу авдіївцям. Завжди освітяни першими підтримюють подібні акції. На їх рахунку тонни зібраних продуктів харчування, предметів гігієни, теплого одягу, канцтоварів, миючих засобів, які були направлені в різні регіони Донецької та Луганської областей. Не винятком стала і акція «Жителям Авдіївки потрібна наша підтримка». Центром  по збору допомоги  став відділ освіти, сім’ї та молоді Глобинської РДА (начальник Кулик С.Гр.) та відділ освіти виконкому Глобинської міської ради (начальник Іванченко О.І.).
«Ми просто не можемо покинути українців напризволяще!!!  Зараз ТЕРМІНОВО потрібна допомога населенню м. Авдіївка та військовослужбовцям,  які вже котрий день в пеклі! Через обстріл житлових кварталів в місті оголошено надзвичайний стан… Ми мобілізуємо свої сили, щоб в найкоротший термін зібрати вкрай необхідну допомогу!»,повідомила координатор акції, голова райкому Профспілки працівників освіти Любов Качмар.
Спішно учні, батьки,  вчителі, керівники загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів, працівники відділу освіти, долучилися до збору допомоги.
Вже за дві доби учнями, педагогічними колективами та небайдужими родинами було зібрано  нашим солдатам та українським побратимам, жителям Авдіївки: зимовий одяг, ковдри, одноразовий посуд, цигарки, засоби особистої гігієни, миючі засоби, пральний порошок, медикаменти, олію, чай, каву, крупи, макаронні вироби, борошно, цукор, згущене молоко, тушонку, смалець, сало, печиво, борошно, варення, питну воду. 8 тонн продукції було доставлено через Полтавську обласну раду жителям Авдіївки, а близько 1,5т різноманітної продукції та з півтонни теплих речей і  одягу було передано представнику об’єднання учасників АТО «Справедливість», учаснику бойових дій під Іловайськом, волонтеру Олегу Штефану, який доставив гуманітарний вантаж на лінію розмежування.
Сподіваємося, наша підтримка допомогла не одній родині у цей нелегкий час.
Дякуємо педагогічним колективам, сім’ям за співпрацю, бо такими вчинками ми не тільки допомагаємо іншим, а й навчаємо своїх дітей бути добрішими та уважними до людей.
Бажаємо миру всій Україні.
Наталія Величко, голова профкому
відділу освіти, сім'ї та молоді Глобинської РДА.

avdeevka