Погода в Полтаві

Засідання президії обкому Профспілки

 

    На порядок денний було винесено ряд актуальних питань, які стосуються соціально-економічного захисту спілчан у час змін освітнього законодавства, виклики та перспективи діяльності організації на рік.
    Голова обкому Профспілки Григорій Шумейко коротко проаналізував рік, що минув, і вказав основні напрацювання. Профспілка й надалі вважає, що переговорний процес – це перспективний і конструктивний вид соціального партнерства. Підписано угоду між Департаментом освіти і науки облдержадміністрації та обкомом Профспілки на 2016-2020 роки.
    У 2016 році Профспілкою заблоковано низку законопроектів, якими передбачалося  звуження та погіршення трудових прав працівників освіти, а також діяльності профспілок .
    Завдяки спільним діям  збільшено обсяги освітньої субвенції на понад 7 мільйонів  грн. у 2017 році, вдалося відстояти позицію щодо збереження права студентів на отримання академічної стипендії.
    Григорій Шумейко віддав належне солідарним діям спілчан, вказавши, що не всі питання вирішувалися шляхом переговорів. У минулому році Профспілка кілька разів очолювала протестні рухи освітян і студентів та  виходила на активні маніфестації у квітні, листопаді й грудні.
    Наталія Скиба проаналізувала соціально-економічний стан, матеріальне забезпечення працівників освіти області  в 2016 році.
    В засіданні президії взяли участь:
начальник відділу фінансово-господарської роботи Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Анна Галушка та начальник відділу реєстрації друкованих засобів масової інформації та громадських об’єднань Полтавської області Наталія Бурій.
    Учасники президії також приділили увагу обговоренню Плану основних заходів обкому Профспілки на 1 півріччя 2017 року, правовим аспектам діяльності організаційних ланок Профспілки в умовах децентралізації влади,  статистичним даним обласної профспілкової організації.
    Після відкритого обміну думками та  обговорення, президія прийняла відповідні постанови за усіма питаннями порядку денного.

prezid1 prezid1
prezid1 prezid1