Погода в Полтаві

Профспілки пікетували Кабінет Міністрів України.

      Профспілки виступили проти:

• Скорочення робочих місць і заморожування заробітних плат, пенсій.
• Економії бюджетних коштів виключно за рахунок працюючого населення, пенсіонерів, членів їхніх сімей.
• Підвищення цін та тарифів в умовах падіння реальних доходів.
• Безправ’я людей у трудових відносинах, поширення нелегальної зайнятості без законного захисту та безпеки праці.
• Позбавлення працівників і їхніх дітей санаторно-курортного лікування та оздоровлення, руйнації в цілому ефективно працюючої самоврядної системи соціального страхування.
• Вибірковості Уряду в проведенні соціального діалогу і прийняття суспільно важливих рішень без урахування позиції профспілок.


     Одними з важливих вимог є підвищення з 1 січня 2015 року рівня мінімальної заробітної плати, пенсії, прожиткового мінімуму не менш ніж на рівень інфляції за 2014 рік, відновлення повноцінної індексації трудових доходів, пенсій і соціальних виплат.
    Учасники акції ухвалили вимоги до Кабінету Міністрів України, а також звернення до Верховної Ради України і Глави держави щодо соціально-економічного забезпечення працівників. Переговорна група на чолі з Головою ФПУ Григорієм Осовим передала Уряду вимоги трудових колективів у вигляді резолюції.

    Профспілки закликали Уряд невідкладно розпочати діалог із соціальними партнерами для визначення практичних завдань, строків, індикаторів та механізмів реалізації основної мети реформ – досягнення європейських стандартів життя, передусім у сферах зайнятості, оплати та безпеки праці, оподаткування, соціального розвитку, ефективного виробничого та трудового потенціалу країни для успішної конкуренції на світових ринках.

Більш докладніше можете ознайомитися з інформацією  в VO TUB за 15.10.2014р. та у випуску ТСН за 15.10.14 о 12 годині.