Погода в Полтаві

18 грудня 2012р. відбувся VI пленум обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України.


  news  У роботі пленуму взяв участь начальник відділу загальної середньої та професійно-технічної освіти Департамента освіти і науки облдержадміністрації Анатолій Бардаченко.
   Григорій Шумейко – голова обласної організації розпочав свій виступ із акценту на зростанні ролі та місця профспілок як у цілому світі, так і в Україні, про глобалізацію, укрупнення організацій, прикладом чого є об’єднання понад 400 профспілок освіти зі 170 країн світу під егідою Інтернаціоналу освіти, членом якої є освітянська профспілка.
    У розрізі освітянських тенденцій він відзначив системний підхід до планування і проведення заходів з різних напрямків роботи. Наголосив на складних фінансових умовах та нестачі коштів  для нормального фінансування галузі, повідомив, що відповідні звернення були направлені Прем’єр-міністру  України М.Я.Азарову, голові Полтавської обласної державної адміністрації В.О.Удовіченку.
    Голови Гадяцької та Карлівської організацій Профспілки (Галина Недвига, Ольга Черненко) презентували основні вектори роботи – зміцнення організацій, соціальний діалог із владою, інформаційне забезпечення, кваліфікаційний підхід до усіх справ, що ініціюють і проводять районні організації.
    Доповіді супроводжувалися  демонстрацією слайдів на екрані.
    Учасники пленуму прийняли постанову, де схвалили цілеспрямовану системну роботу Гадяцької районної організації Профспілки працівників освіти і науки та відзначили системний підхід Карлівської районної організації Профспілки у забезпеченні організаційно-масової роботи, передбаченої Статутом галузевої Профспілки.