Пошук

Погода в Полтаві

ПРОАНАЛІЗОВАНО ХІД ВИКОНАННЯ СТРАТЕГІЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПРОФСПІЛОК

Виконавча рада Полтавської обласної ради профспілок на першому після Конференції засіданні обговорила хід реалізації заходів, визначених Стратегією діяльності профспілок «Час дій та якісних змін», яка була затверджена VIII з’їздом Федерації профспілок України у травні минулого року.

Доповідачка – голова облпрофради Ірина Богуш, окресливши певні здобутки у сферах профспілкової відповідальності, акцентувала увагу учасників засідання на першочергових завданнях, які потребують активніших зусиль президії облпрофради і членських організацій. Профспілки області все ще недостатньо впливають на вирішення проблем з встановленням гідного рівня оплати праці, зайнятістю і відтоком робітничих кадрів, погашенням боргів із заробітної плати тощо. Наполегливішою має бути участь профспілок в забезпеченні охорони праці, захисті трудових прав та інтересів працівників. Ніяк не налагодиться нормальна співпраця з територіальними громадами, подекуди їх керівники все ще ігнорують партнерів. Оновлена статистика свідчить про недостатні мотиваційні зусилля профспілок області – неподоланими залишаються тенденції до скорочення чисельності.         

В обговоренні взяли участь заступник голови ФПУ Василь Андрєєв (у відеорежимі) та заступник голови Полтавської обласної ради Олександр Лемешко. Зокрема, до останнього у керівників профспілок області виникло чимало запитань, пов'язаних з необхідністю відновлення механізмів соціального партнерства, які останнім часом суттєво пригальмовують на Полтавщині.

До речі, як зазначили спілчанські очільники, обнадійливим сигналом щодо перспектив діалогу було надання обласною радою зали для проведення засідання Виконавчої ради облпрофради, яка позбавлена свого приміщення столичними  рейдерами з Генпрокуратури.

Виконавча рада розглянула питання «Про перешкоджання законній діяльності профспілок» за доповіддю заступника голови облпрофради Романа Прокопенко. Учасники засідання схвалили Заяву Ради Федерації профспілок України до органів державної влади щодо перешкоджання законній діяльності профспілок та протиправній конфіскації їх власності.

Також була підтримана Заява Президії Федерації профспілок України «Війні – ні, миру – так!».

Лауреатам минулорічного Всеукраїнського огляду роботи профспілок на кращу організацію літнього оздоровлення та відпочинку дітей були вручені відзнаки Федерації профспілок України. Почесною грамотою ФПУ нагороджена первинна профорганізація ПАТ «Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат», подякою ФПУ – первинна профорганізація ПАТ «Укртатнафта», дипломами – дитячий табір відпочинку «Сонячний» оздоровчого комплексу «Нафтохімік» та дитячий заклад оздоровлення і відпочинку «Молода гвардія».