Пошук

Погода в Полтаві

Підбито підсумки роботи обласної профспілкової організації.


    Голова обкому Профспілки Григорій Шумейко в своїй доповіді відмітив, що захист трудових і соціально-економічних прав та інтересів, реалізація гарантій педагогічним, науково-педагогічним працівникам здійснюється в умовах кардинальних змін у трудовому законодавстві, оплати праці, стипендіального забезпечення, реформування освіти, утворення нових об’єднаних територіальних громад, їх фінансової самостійності, розширення повноважень місцевих органів влади.
    Пріоритетним напрямком в діяльності обкому Профспілки, його президії було підвищення соціального статусу працівників освіти, поліпшення їхнього матеріального становища, професійного зростання, здобуття якісної вищої  освіти студентською молоддю.
    Не дивлячись на загострення проблем бюджетного фінансування, зайнятості педагогів, оплати праці, вдалося зберегти мінімальні гарантії працюючим та уникнути послаблення їхньої соціальної захищеності.
    Обстоюючи конституційні права освітян на працю та гідну її оплату, обком Профспілки ефективно використовував можливості адресних звернень до Президента, Верховної Ради та народних депутатів, Уряду України і галузевого Міністерства з метою привернення уваги як до проблем освіти так і Полтавської області зокрема, внесення змін, пропозицій до законів, підзаконних актів. Солідарну та відчутну підтримку обкому Профспілки отримали всі профспілкові загальноукраїнські і галузеві протестні акції. Соціальні гарантії працівникам галузі захищені угодою обкому з Департаментом освіти і науки облдержадміністрації, відповідними угодами на місцевому та районному рівнях.
    Григорій Шумейко наголосив, що обком  Профспілки посилив увагу для профілактики порушень трудових, соціально-економічних прав та гарантій освітян. На контролі  перебувало й питання підвищення ефективності громадського контролю за створенням належних умов праці.
    Активізувалась робота щодо задоволення духовних потреб спілчан, їх відпочинку та оздоровлення. Приділялась увага активізації діяльності первинних  профспілкових організацій для збереження профспілкового членства.
    На завершення очільник Профспілки наголосив, що боротьба за права освітян на гідне життя й оплату вчительської праці продовжиться і в наступному році. Адже оптимізація і скорочення – не найкращі заходи для поліпшення ситуації у галузі й залучення до роботи у освіті молоді. Тому всім залишається проявляти громадську  єдність та солідарність  в діях.
    Під час обговорення доповіді члени Полтавського обкому Профспілки обмінювалися досвідом роботи з цього питання порядку денного пленуму, вносили конструктивні пропозиції, слушні зауваження.
    В роботі пленуму взяла участь Тетяна Закапко – заступник начальника управління – начальник відділу координації роботи ВНЗ, наукової діяльності та професійно-технічної освіти Департаменту освіти і науки облдержадміністрації.
     За підсумками оздоровлення членів Профспілки обласної організації, дітей та членів їх сімей відбулось нагородження кращих.

pidsumki2018